Ga verder naar de inhoud

Gezocht: patiënten als onderzoekers!

Wij zijn op zoek naar oncologiepatiënten die bij ons aan de slag willen als co-onderzoekers!

‘The Symphony of Us’ is een participatief onderzoeksproject van de Koning Boudewijnstichting dat meer inzicht wil verkrijgen in het concept ‘patiëntwaarde’ in kankeronderzoek door een beroep te doen op de expertise van de patiënten. 

We zijn ervan overtuigd dat de patiënten onmisbaar zijn bij dit onderzoek en nodigen je daarom graag uit voor ons researchteam. Jouw unieke perspectief en ervaringen kunnen namelijk helpen onderzoeken te ontwikkelen en uit te voeren die veel relevanter zijn voor de patiënten.

Date

18 maart 2024

Naar wie zijn we op zoek?

- Je wilt als kankerpatiënt meer te weten komen over kankeronderzoek en met jouw ervaringen (toekomstige) patiënten aan een beter leven helpen. 

- Je begrijpt en spreekt Engels plus een van de volgende talen: Nederlands of Frans. 

- Je engageert je om actief deel te nemen aan ongeveer twee tot vier vergaderingen per maand met het researchteam en om samen onderzoeken uit te voeren. 

- Je bent bereid om een basisopleiding in onderzoeksmethodologieën te volgen. 

- Je bent ruimdenkend en communiceert vlot. 

- Je bent bereid om je persoonlijke ervaringen, ideeën en suggesties op een constructieve en ondersteunende manier in te zetten. 

Wat bieden we aan? 

  • De mogelijkheid om andere patiënten te leren kennen en met hen samen te werken
  • Een samenwerking met een jong en enthousiast researchteam dat het kankeronderzoekssysteem wil veranderen 
  • De mogelijkheid om samen met de onderzoekers interessante events te organiseren voor kankerpatiënten en andere belanghebbenden van het kankeronderzoekssysteem 
  • Een basisopleiding over het onderzoeksproces 
  • Een vrijwilligersvergoeding van € 41,48 per gewerkte dag en een vergoeding voor je reiskosten 

Hoe doe je mee? 

Wil je als patiënt-onderzoeker deelnemen aan ons project? Schrijf je dan via het formulier in voor onze online infosessie op 18 maart 2024 van 12 tot 14 uur. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je een link om de online vergadering bij te wonen. Inschrijven doe je voor 15 maart.