Ga verder naar de inhoud

Wie zijn we

Het team van The Symphony of Us wil de waarde voor patiënten binnen kankeronderzoek verbeteren, door lacunes en opportuniteiten in het ecosysteem te verkennen. Het bundelt daarvoor zijn krachten met andere actoren in dat systeem, die dezelfde grote veranderingen nastreven.

Aangestuurd door enthousiaste onderzoekers

Centraal in The Symphony of Us staat een sterk team van academische onderzoekers uit verschillende vakgebieden. De komende twee jaar werken zij transdisciplinair samen, steeds met oog voor de huidige maatschappelijke context.

Teodora Lalova-Spinks

Universiteit Gent

"Ik hou van uitdagingen en ben geïnteresseerd in minder gebruikelijke benaderingen in de wetenschap, waarbij je je comfortzone verlaat - dat is waar transdisciplinariteit om draait."

Teodora is juriste en heeft een interdisciplinair doctoraat in farmaceutische wetenschappen en recht (2023, KU Leuven, ondersteund met een FWO-doctoraatsbeurs). Haar onderzoek stond in het teken van het wettelijke kader voor gezondheidsonderzoek, gegevensbescherming en patiëntenemancipatie.

Nadine Boesten

Universiteit Gent

“Je blijft ook een patiënt als je niet bij de dokter zit. Het heeft een impact op je hele leven, maar onze maatschappij heeft daar vaak geen oog voor.”

Nadine Boesten behaalde een masterdiploma in gezondheidsbeleid, innovatie en management. Haar onderzoek richt zich op patiëntgerichte en multidisciplinaire samenwerking in de zorg.

Silke Léonard

AP Hogeschool Antwerpen

"De ambitie van het project om op het individu te focussen en oprecht naar de patiënt te luisteren, intrigeert me."

Silke heeft een solide achtergrond in de verpleging waarin ze streeft naar het verbeteren van het algehele welzijn van mensen met kanker. 

Florence Horicks

Université Libre de Bruxelles

“Patiënten hebben een stem en ze verdienen het om gehoord te worden.” 

Florence Horicks onderzoekt voor de Pôle Santé (ULB) de kwaliteit van leven en overleving van kankerpatiënten en de betrokkenheid van de patiënt. 

Wil je deel uitmaken van deze harmonieuze symfonie?

Sluit je bij ons aan, want samen kunnen we een verschil maken.

Een initiatief van de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting wil bijdragen aan een betere samenleving in België, in Europa en elders in de wereld. De Stichting is een actor van verandering en innovatie ten dienste van het algemeen belang en van de sociale cohesie. Wij willen een zo groot mogelijke impact door de capaciteit van de organisaties en de individuen die bijdragen aan een betere samenleving te versterken.