Ga verder naar de inhoud

Ons verhaal

The Symphony of Us is het resultaat van een uitgebreide verkenning van het kankeronderzoekssysteem door gesprekken met verschillende betrokkenen, waaronder patiënten, zorgverleners, onderzoekers, investeerders en beleidsmakers.

Waarom The Symphony of Us?

Kanker treft patiënten, familie en vrienden, en vormt een uitdaging voor onze gezondheidszorg en de samenleving als geheel. Hoewel België een uitstekende reputatie in kankeronderzoek heeft, blijft er nog veel potentieel onbenut om de ervaring van patiënten binnen dat systeem te verbeteren

We leven in een boeiende tijd vol mogelijkheden en willen dit momentum benutten om verschillen te overbruggen en diverse perspectieven, kennis en vakgebieden samen te brengen. Het doel? Een symfonie van samenwerking waarin de stem van iedere betrokkene gehoord wordt.

"Als kankerpatiënt won ik een strijd, maar de oorlog is nog niet voorbij. Volgens mij genees je pas van kanker op de dag dat je aan iets anders sterft"

Marie-Evelyne Feyerick, voorzitter van het bestuurscomité van The Symphony of Us en ex-kankerpatiënt

Aangestuurd door enthousiaste onderzoekers

Centraal in The Symphony of Us staat een sterk team van academische onderzoekers uit verschillende vakgebieden. De komende twee jaar werken zij transdisciplinair samen, steeds met oog voor de huidige maatschappelijke context.

Een initiatief van de Koning Boudewijnstichting

De Koning Boudewijnstichting wil bijdragen aan een betere samenleving in België, in Europa en elders in de wereld. De Stichting is een actor van verandering en innovatie ten dienste van het algemeen belang en van de sociale cohesie. Wij willen een zo groot mogelijke impact door de capaciteit van de organisaties en de individuen die bijdragen aan een betere samenleving te versterken.